HTML

Úton - hazafelé...

“Nem az a boldog, akit a tömeg annak nevez, akihez özönlik a pénz; hanem az, aki minden javát a lelkében hordozza, szálegyenesen kimagaslik, eltapossa a bizonytalanságot, senkivel sem cserélne sorsot, embernek egyedül emberi oldalát értékeli. A természetet fogadja el tanítójául, az ő törvényei szerint formálódik, és úgy él, ahogy a természet előírta: biztos ítéletű, rendületlen, rettenthetetlen; megmozdíthatja valamilyen erő, de fel nem kavarhatja. Ha a sors hatalmas erővel a lehető legártalamasabb dárdáját röpíti felé, eltalálja ugyan, de nem sebzi meg.” (Seneca)

Friss topikok

Bejegyzések

2008.10.30. 23:15 Pilgrim

Mindent lenullázunk...

A Föld és az IMF között az a különbség, hogy az előbbi nem hitelez. Utóbbi igen, viszont nem ismerjük még a következményeit... Talán jobb is, bár ez nem vall felelős gondolkozásra. Főleg nem a fenntartható fejlődést fontosnak tartó ember szempontjából.

A WWF által kétévente kiadott Élő bolygó jelentés szerint a Föld lakossága 30%-kal többet használ fel az erőforrásokból, mint amennyi rendelkezésre áll. A biológiai sokféleség drasztikusan csökken, a vízhiány nő. Az ökológiai lábnyom fogalma mellett szükségesnek látták a vízlábnyom fogalmának bevezetését is. Különösen az Egyesült Államok és Kína jelentenek rettenetes terhelést a Földre. Ha fenntartható módon élnénk, a Föld minden egyes lakójára jutna 2,1 hektár terület. Viszont ha az amerikai példát követnénk mindannyian, 4 és fél Föld lenne elég számunkra. De helyettem beszéljen inkább az Élő bolygó jelentés. Nagyon lehangoló.

2 komment

Címkék: föld wwf ökológia élő bolygó jelentés


A bejegyzés trackback címe:

https://hazauton.blog.hu/api/trackback/id/tr93741195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Srí 2008.10.31. 06:24:39

Elolvastam a jelentést is, elkeserítő. Elképzelni sem tudom, mit hagyunk az unokáinkra. Bármerre nézek, csak a baj van.

Pilgrim 2008.10.31. 19:19:52

A világ egyik legzöldebb országa, Izland is bajban van, mi ne lennénk? Fenntartható fejlődésről csak álmodhatunk, illetve sokan nem is álmodnak erről, mert nem is érdekli őket, ez a legnagyobb gond. Millió kis dologból tevődik össze ez XXI. századi katasztrófa. Csak egy apróság: miért kell nekünk egész Európán át szállíttatva ásványvizet importálni (pl. Evian), amikor nekünk sokkal jobb van. A szállítás energiafogyasztása ilyen szempontból nézve viszont pazarlás... Etc.
süti beállítások módosítása