HTML

Úton - hazafelé...

“Nem az a boldog, akit a tömeg annak nevez, akihez özönlik a pénz; hanem az, aki minden javát a lelkében hordozza, szálegyenesen kimagaslik, eltapossa a bizonytalanságot, senkivel sem cserélne sorsot, embernek egyedül emberi oldalát értékeli. A természetet fogadja el tanítójául, az ő törvényei szerint formálódik, és úgy él, ahogy a természet előírta: biztos ítéletű, rendületlen, rettenthetetlen; megmozdíthatja valamilyen erő, de fel nem kavarhatja. Ha a sors hatalmas erővel a lehető legártalamasabb dárdáját röpíti felé, eltalálja ugyan, de nem sebzi meg.” (Seneca)

Friss topikok

Bejegyzések

2008.09.30. 22:30 Pilgrim

Ferencnek otthon kell maradnia

Mindenki ismeri a Tarka Magyar elnevezésű kezdeményezést, ezt itt nem is akarom részletezni - sajnos így is túl sokat foglalkozom a túlpolitizált közéletünkkel. Amit nem kéne, rengeteg energia vész el általa, amit lehetne másra is fordítani... Ráadásul nem is gondolom, hogy ez a tarka magyarosdi lenne nekünk most a legnagyobb problémánk, sőt... Viszont az ezzel kapcsolatos legújabb hírek kivételesen megmosolyogtatják a belpolitikán edződött műkedvelő politikusokat. Történt ugyanis, hogy a szervezők már előzetesen kérték, hogy maradjon meg ez a kezdeményezés politikamentesnek; írják alá a parlamenti pártok vezetői a felhívást és ezzel merüljön is ki az ő részvételük ebben. De Gyurcsány Ferenc nem lenne Gyurcsány Ferenc, ha nem ugrott volna rá e - számára - remek lehetőségre és nem tartotta volna szükségesnek leszögezni és tudatni azokkal, akik ebben esetleg kételkedtek volna: ő jó demokrataként részt vesz a demonstráción és szeretné, ha a "Zorbán" is aláírná... Természetesen a miniszterelnök ki is adott erről délelőtt egy nyilatkozatot. Aztán délután jött a pofon: az Amnesty International nem kér Gyurcsányból, szeretnék, ha távol maradna az eseménytől. És hogy még tetézzék az amúgy is nagy égést: meg különben is, Orbán Viktor előbb (!) aláírta a nyilatkozatot, mint ő - elsőként. Ezen túltennie magát még a fél üveg whisky és fél doboz szivarka, de még az a kurva sok bor is kevés lesz. A sztoriról még a Hírszerző is Tarka Magyar: házhoz ment a pofonért a "lotyaszájú" miniszterelnök címmel írt a délután folyamán.

Hallatlan. Néha az az érzése támadhat az embernek, hogy Magyarországon korlátozhatják a miniszterelnökök gyülekezési jogát. Pedig nem, csak végre valaki ajánlást tett Ferencnek, hogy ezt most nem az ő forgatókönyve szerint kellene játszani...

Ezért szép olykor ez a magyar belpolitika. Jobb, mint egy bohózat.

2 komment · 1 trackback

Címkék: orbán gyurcsány amnesty international tarka magyar


A bejegyzés trackback címe:

https://hazauton.blog.hu/api/trackback/id/tr10689835

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.10.01. 07:01:25

Gyurcsány, a hívatlan és nemkívánatos vendég Ritkán látni ekkora égést, mint amibe Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek sikerült belefutnia az október 4-ei Tarka Magyar! kapcsán. A különböző szavazórétegek lelkének rezdüléseit, vágyait máskor oly' pont…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Srí 2008.10.01. 14:55:53

Otthon bizony. Égés, az ám:) Égett, ég, égni fog. Mint a genfi gatyagyár. Viszont ebben a Tarka Marha Magyar kérdésben abszolút Loxonnal értek egyet.

Jól írod, Pilgrim:) Korlátozni kellene gyurcsányi egyéb jogait is, nem csak a gyülekezésit. Nem teljesíti a kötelességeit, ne élhessen a jogaival sem. Nagyon idegesítő egy pasas, elvesztem a nyugalmam, ha meglátom. Mint egy karikatúra, olyan az az ember. Nem a külsejét becsmérlem, vagy ha mégis, akkor az a romlott, pszichopata, beteg lélek megnyilvánulása a külsőben.

Pilgrim 2008.10.01. 22:31:03

Már nem fogja sokáig húzni, legrosszabb esetben is másfél év. Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy a bukás után milyen szerepet fog kapni - ha fog - a közéletben.
süti beállítások módosítása