HTML

Úton - hazafelé...

“Nem az a boldog, akit a tömeg annak nevez, akihez özönlik a pénz; hanem az, aki minden javát a lelkében hordozza, szálegyenesen kimagaslik, eltapossa a bizonytalanságot, senkivel sem cserélne sorsot, embernek egyedül emberi oldalát értékeli. A természetet fogadja el tanítójául, az ő törvényei szerint formálódik, és úgy él, ahogy a természet előírta: biztos ítéletű, rendületlen, rettenthetetlen; megmozdíthatja valamilyen erő, de fel nem kavarhatja. Ha a sors hatalmas erővel a lehető legártalamasabb dárdáját röpíti felé, eltalálja ugyan, de nem sebzi meg.” (Seneca)

Friss topikok

Bejegyzések

2009.03.09. 19:40 Pilgrim

A rasszizmus ütőkártyája

Ez az ütőkártya már olyan gyűrött, szamárfüles, piszkos és megtépázott, hogy ráférne egy csere. Az egész paklira. Már a hátoldaláról felismerhető, lehet vele számolni.

Nem akarok közhelyeket döngetni... De mint mindenki mást, engem is elgondolkoztattak a közelmúlt eseményei. Kezdve a veszprémi gyilkossággal, a tatárszentgyörgyi történésekig bezárólag. Míg előbbi esetben a polip csápjai minden bizonnyal messzebre nyúlnak a bodzagyűjtögetőknél, addig utóbbi esetben még a média is "csak" rasszista támadásról beszél. Ha majd kiderül, hogy itt is cigány volt az elkövető, senki nem fog bocsánatot kérni, viszont az előzetesen és módszeresen keltett hisztéria jó alapot szolgáltat a cigány-magyar kapcsolatrendszer megrontására (ami valljuk be, amúgy is igencsak sebezhető). A cigányok más rendszerű civilizációja és a mi 1000 éves közép-európai kultúránk sok ponton összeférhetetlenséget mutat. Ezt a helyzetet különböző érdekcsoportok és pártok remekül felhasználják szavazatszerzésre, kvázi szavazatvásárlásra. A törpepárt tulajdonképpen amortizál egy helyzetet, hogy azt úgymond "áron alul" a tulajdonába tudja vonni. Feszültséget generálva, előnyszerzés céljából polgárháborús helyzetet szít, ezzel együtt a méltán hírhedt jogvédőket felvonultatva magát a megmentő szerepében mutatja be. Nagyon remélem, hogy ez a törpepárt most tölti az utolsó ciklusát mind az EU-, mind a magyar parlamentben.

A tettestárs ebben a média. Alapvetésként mindig igyekeznek a szorgos sajtómunkások kihangsúlyozni, hogy a cigány ember magyar ember. Értsünk is ezzel egyet, nem is lenne ebből probléma, ha ezzel vége is lenne egy folyamatnak. Viszont amint cigányok kárára történik bűncselekmény, sietnek leszögezni, hogy roma volt az áldozat. Fordított esetben természetesen automatikusan, hallgatólagos megegyezéssel beindul a megszokott, álságos, összekacsintós, polkorrekt maszatolás az elkövetők származását tekintve. Cigány-cigány felállás esetében is a legvégső időpontig lebegni hagyják az elkövető(k) személye körüli kérdéseket. A magyar ember békés ember, és legfőképpen toleráns. Tűr, ameddig lehet. Például Borsodban, Szabolcsban talán még a lehetetlent is megtanulta: a cigányokkal való együttélést. De naív kérdés, hogy ha cigány az áldozat és magyar az elkövető, miért kiáltanak egyszerre, egyből rasszista indítékot? Miért nem lehet ugyanolyan indítéka egy gyilkosnak ilyen esetben, ami magyar-magyar, szlovák-szlovák, romám-román stb. között is gyakran előfordul (tehát ember ember ellen elkövetett cselekménye): gondatlanságból elkövetett emberölés, erős felindulásban elkövetett emberölés, életveszélyt okozó, halált okozó testi sértés mondjuk elcsalt kártyaparti, kocsmai vita, házastársi hűtlenség, tartozás meg nem fizetése miatt és így tovább. A cigányok is emberek, ergo ők is kelthetnek indulatokat. A mai magyar viszonyokat tekintve viszont úgy látom, a cigányoknak nincs más dolguk, mint cigánynak lenni, illetve eljátszani a veleszületett, bodzaszedős bűntelenségbe burkolózva a sértett és elnyomott kisebbséget. Pedig ők is csak áldozatok, egy mocskos politikai játszma áldozatai. Mindenhol így megy ez, de nálunk különösen kiélezett a játék. Persze ettől még nem fog változni a munkaerőpiac, a megélhetési gondok nem fognak enyhülni, a roma gyerekek taníttatása és felzárkóztatása nem fog elkezdődni, a cigány emberekkel kapcsolatos előítéletek csak tovább fognak romlani. Ez a helyzet csak azoknak jó, akik ebből hasznot húzhatnak, választások idején és immáron a választások közötti években is. Vigyázni kell a pislákoló lángra, fent kell tartani az érdeklődést, hogy létezik még egy ilyen párt, amelyiknek a feladata csupán a maga kreálta problémákra megoldást keresni, de nem találni, leginkább csak hatalomban lenni, a "200001" szavazatot ehhez összegyűjteni, ha kell, ilyen áron is.

25 komment

Címkék: veszprém cigányok magyarok rasszizmus tatárszentgyörgy törpepárt


A bejegyzés trackback címe:

https://hazauton.blog.hu/api/trackback/id/tr93991252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.03.09. 23:23:34

Igaz. Sőt, több is igaz. Ki is mondta a monoki polgármester a mai Magyar Nemzetben.

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.03.10. 00:43:25

Ne higyjétek, hogy a parlamentből való esetleges kikerülésük megrendíti őket.
Mélyen be vannak ágyazódva a legtöbb területen és még mélyebbre fognak beágyazódni önkormányzati területeken.
Leginkább persze Budapesten.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.03.10. 21:37:31

@inszeminator: Azért nem vennék mérget rá, hogy sikerül kitenni őket. Vidor és Kuka nem véletlenül kezdett plakátháborút - még abban az időben, amiről utólag majd fölényesen azt állítják: ja, az még nem választási költségből ment...
Mindkettő felajánlja majd (jó honpolgárként!) a maga 1 %-át - ha még meg nem tette. Választási szövetség és társai... nem mondhatnak le róla, hogy naponta ingyér' szerepelve a médiákokban hinthessenek csalmatoklevet... pedig a nehéztüzérségük enélkül is félelmetes - a mögötte álló tőke meg pláne.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.03.11. 09:06:36

Üdv Pilgrim ismét itt a blogoszférán! :)

@inszeminator: @Mormogi Papa: az a félelmetes a hungaricumnak számító pszeudoliberális jelenségben -melyet szimplán eSzDéeSz-nek nevezünk-, hogy újabb anamorfózis elött/közben van éppen eme bizonyos jelenség.
A 80-as években a maoizmusból falcoltak a liberális felé, manapság pedig a konzervatív kezd a "trendi" lenni. Elég csak a Konzervatórium blogba beleolvasni. Az agresszív felsőbbrendűség nyomatása nem változott az elmúlt évtizedben semmit. De hát miért is változott volna? Azt folytatják a fiúk, amit az apáktól láttak.
Maoizmus-liberalizmus-konzervatívizmus. Kemény mi?

Pilgrim 2009.03.11. 15:38:32

Üdv Nektek is, Mindannyiótoknak! :)

Egyetértek veletek, attól tartok, hogy a Szadesz 5% alatt maradása sem sokat fog változtatni a jelenlegi "zsarolt és zsaroló"-felálláson. Már az MDF is felismerte, hogy teljesen mindegy, van-e frakció vagy nincs, a parlamenten kívüli úgynevezett "háttérmunka" - avagy aknamunka - is megfelelő eszköz a célok megvalósításában. A liberális társaságnak ebben pedig már nagy rutinja van.

Gasper remekül megfogalmazta a Konzervatóriummal kapcsolatos gondolataimat is. Ezt látva tényleg nem is áll messze egymástól a maoizmus, liberalizmus, konzervativizmus hármas.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.03.11. 21:07:19

@Pilgrim: talán annyiban kicsit igazságtalan voltam, hogy azért vegyes a Konzin a felhozatal. Inkább amolyan exliberós vonallal kibővült Hazafias Népfront fíling érvényesül, ami persze semmire sem mentség :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.03.13. 07:38:33

No, tessék! Hát már maguk is! Az ember nem tud úgy szürfözgetni a zinternetten, hogy lépten-nyomon ne egy ántisémitá-rásszistá fészekbe ne botoljon! Hát mik maguk?! Mélymagyarok?! :-D (...) :-D (...) :D ...

Kedves Pilgrim!

Nem mondom, kérdezem: nem lehet, hogy valahogyan így kellene hozzáállnunk a jelenlegi történésekhez:

magyarido.blog.hu/2008/08/27/mindent_megirtak_mar_ezt_is

Szóval, arra gondolok, hogy fel kellen vállalnuk azt a szerepet, ami kiosztatott nekünk. Elfogadni, hogy bármennyire is igyekszünk, bármiféle kompromisszumokkal is kacérkodunk, mi úgyis csak f*szmagyarok lehetünk. És ha idáig eljutottunk (a felvállalásban), onnéttól már szorongás nélkül fölvállahatjuk a saját múltunkat, a saját kultúránkat, a saját gyengéinket és erényeinket, egyszóval, (saját)magunkat:-)

ü
bbjnick

-tara- · http://hegyek-lanya.blogspot.com/ 2009.03.13. 17:10:01

Isten hozott!:) Most már el ne menj. Talán egy darabig lesz még internet:)

Pilgrim 2009.03.13. 22:29:12

Kedves Bbjnick,

érdekes megközelítés, de talán van benne ráció. :) Sőt mintha a mindennapjaimban is egyre többet találkoznék ezzel a gondolattal. Az utolsó órában vagyunk, de az utolsó utániban már úgysem lesz más út, csak ez.

Pilgrim 2009.03.13. 22:31:13

:) Szia Tara,

talán még egy ideig élvezhetjük a netet. Végülis ez is egy mércéje a világbetegség alakulásának, bízzunk benne, hogy még jópár évet pötyöghetünk itt. :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.03.16. 13:06:42

Az SZDSZ már régóta fantom, ténlegesen nem létezik. Nincs tagsága, nincsenek emberei, csak lekötelezettjei. Ezért gyűjtik nekik az ajánlást a hitgyülisek és hasonló linkóciak, és ezért gond már az, hogy egy hetvenezres kerületben hogy lehet a tízfős alapszervezetet fenntartani. Egyszóval kipukkad, már csak azért is, mert a szűkülő bázisra a még tényleges erővel rendelkező szocik is igényt tartanak, és a kicsi tortán már nem fognak osztozni.

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.03.16. 15:53:57

"Az SZDSZ már régóta fantom, ténlegesen nem létezik. Nincs tagsága, nincsenek emberei, csak lekötelezettjei."

Ez mostan egy komingaut kéremszépen, ugyanis az első választásokig tagja voltam az SZdSz-nek. A társaság nem akart párttá válni - Ó nem, közben már akkor is a frász törte, hogy csak úgy mellesleg hozzáragadjon kéretlenül a hatalom. Hankiss Elemértől olvastam valahol, persze jóval később, micsopda kisasszonyos visítozás, siránkozás követte az elvesztett választást. Mosolyogni való volt az bizonyos.
A lényeg az, hogy mint egykori őstag, rengeteg kiadványt összefoglalót egyebet kaptam éveken keresztül melyeket sajnos eldobáltam, pedig most szépen bizonyíthatnák a szervezet, ill. párt lassú agóniáját.
Az hogy mind a mai napig szolgálnak begyujtósnak való irományokkal, számomra azt jelenti, hogy rengeteg kidobni való pénzzel rendelkeznek. Mint párt valószínüleg megsemmisül, de ne feljtsétek el, hogy nagyjai ott ülnek az aranyon.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.02. 22:55:16

Azért nem hittem volna, hogy mindenkit elriaszt egy Ady-idézet :-)))

De legalábbis hangulat.

Dísz nó.
Fej ű.
Na gyúr.

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.04.07. 17:07:37

Hol jársz, keves Zarándok ?
A blogodra talán ok
lenne még
épp elég…

Pilgrim 2009.05.10. 13:09:04

Kedves Mormogi Papa,
mostanában mindenre volt időm, csak a blogra nem. :(
Egyelőre igyekszem bepótolni az olvasnivalókat, azzal is le vagyok maradva.
Neked még nincs blogod? :)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.05.11. 21:31:03

@Pilgrim: Én is hasonlóképp jártam... Ráadásul azt hittem, hétfőtől kicsit szabadabb leszek, erre már vasárnap hívtak... ma volt szerencsém nyolctól etse hétig melózni, s a hét többi napja is hasonlónak ígérkezik :-)

Blogom változatlanul nincsen, viszont elvben van már neve :-)))

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2009.05.12. 12:33:59

Attól, hogy a cigányügyet manipulálják, meg van rasszista kártya, a cigányok nem kis része még tényleg abszolút élősködőként viszonyul a többséghez. Ráadásul nem is a bölcs élősködő hozzáállásával, amelyik vigyáz a gazdaállat egészségére, hogy az még sokáig eltartsa, hanem egy holnappal nem törődő agresszivitással a gazda iránt.

Mdorka 2009.06.08. 10:19:48

Régi címemet feltámasztva újranyíltam, már itt, Pesten.
Csak még melegítem a blogmotcsit.

Pilgrim, íjámá.

Elvitte a cica az ujjadat?

(apropó 6 cicánk született, úgyhogy ahogy mondtad, valóban mókás lett a költözködés, de hálistennek az öt fiú elkelt, az egyszem kislányt is vinni akarták, de nem volt szívem egy gyereket sem hagyni Zazinak. A kicsi neve : Lidi. (nem röhög, illik rá)

Tietek megvan ?

8-)

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.06.18. 21:03:48

"Egy napon majd hazamegyek..."
De hová tűntél el a hosszú úton?

Pilgrim 2009.06.20. 23:26:52

Sziasztok! :)
Kedves, hogy érdeklődtök, köszönöm szépen. Az az igazság, hogy mindig halogatom az írást, hogy "majd ha több időm lesz, majd ha jön a motiváló ihlet"... Aztán helyette marad az egy helyben toporgás. De jó, hogy van ez a blog, mert ha egyszer tényleg jön az ihlet, van hová visszatérni. :)

Dorka,
olvasni foglak, még az is lehet, hogy majd e-mailt is írok, ha még él gmailes címed. :) Gratulálok a cicákhoz! :)

Mdorka 2009.06.20. 23:41:18

@Pilgrim:

MEGSZÓLALT!!!Megmozdult!!!
:-)
(mindig örülök egy hangnak a régi "brancsból")

Kedves Pilgrim, biz még én sem jöttem bele, úgyhogy csak akkor olvass, ha elviseled az ilyesmit:
"Kedvesnaplóm talánmégsem serésinfluenzámvancsak gyomorrontásdemamár felbírtamkelni, és koviubilevet ittam ami bent is maradt végrendelet visszavonva" nyavalygós picsablog.com

Él a gmailes címem.(csak netem bnem volt egy jódarabig)

Mdorka 2009.06.20. 23:49:53

Ja. Mosanában mindenki twitterezik (blogolás mellett helyett?)
Ismered?
Még barátkozom vele, de jónak tűnik. pezseg.
twitter.com/

Mormogi Papa · http://iusmurmurandi.blog.hu 2009.08.16. 12:29:51

Üres a ház, nincs gazdája,
Pedig téma vón' elég...
Közbevágott Pilgrim uram:
Ej, ráérünk arra még...


???
süti beállítások módosítása