HTML

Úton - hazafelé...

“Nem az a boldog, akit a tömeg annak nevez, akihez özönlik a pénz; hanem az, aki minden javát a lelkében hordozza, szálegyenesen kimagaslik, eltapossa a bizonytalanságot, senkivel sem cserélne sorsot, embernek egyedül emberi oldalát értékeli. A természetet fogadja el tanítójául, az ő törvényei szerint formálódik, és úgy él, ahogy a természet előírta: biztos ítéletű, rendületlen, rettenthetetlen; megmozdíthatja valamilyen erő, de fel nem kavarhatja. Ha a sors hatalmas erővel a lehető legártalamasabb dárdáját röpíti felé, eltalálja ugyan, de nem sebzi meg.” (Seneca)

Friss topikok

Bejegyzések

2008.09.04. 20:30 Pilgrim

Kapu

Mindannyian keressük a helyünket a világban... Idősek, középkorúak, fiatalok egyaránt. És sohasem találjuk meg. Vagy legfeljebb csak nagyon ritkán. Esetleg egy időre mégis. 

Ami állandó, az a minket körülvevő teremtett világ. A föld, a folyók, tavak, fák, állatok... Sok kérdésemre megadta már a választ a természet. Nem véletlen, hogy ott, köztük érzem magam a legjobban. Úton - hazafelé...

Ennek a blognak is leginkább erről kellene beszélnie. Hogy milyen gyakran fogok megszólalni itt, fogalmam sincs. Hogy milyen témában, az is kérdéses. Legvalószínűbb a természet- és környezetvédelem, szőlészet-borászat, vadászat (kvázi mindenféle "zöldség"), túrázás, vallás, jog, irodalom, egy kis sport és politika is... Meg még ki tudja, mi. No, majd meglátjuk.

(fotó: Fotóaréna) 

7 komment

Címkék: első


A bejegyzés trackback címe:

https://hazauton.blog.hu/api/trackback/id/tr99645864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Srí 2008.09.05. 00:06:18

Isten hozott a blogvilágban, Pilgrim! Lesz még egy hely, ahol szívesen fogok időzni. Nagyon szép bemutatkozást választottál.

Mára már megtanultam, hogy a világ bennem van. És mindig olyan, amilyen a hozzáállásom. Én teszem a világomat azzá, ami. Nem kell elvágyódnom, mert bárhova megyek, ott is én leszek. Ha gondokat viszek magammal, akkor ott is gondjaim lesznek.

Nagyon nehéz megtanulni a jelenben élni. És nagyon fontos. Nem számítanak a tervek, az, hogy mit képzelünk a jövőről, az számít ami most, ebben a pillanatban van. Megélni a pillanatot. Ez számít.

A természet:) Az ám, a szépség. Boldoggá tesz, mindig. Sosem lennék újból városlakó. Jó bemenni néha a fővárosba, de alig várom, hogy hazaérjek.

Jók a témák, írj csak bátran. Majd belejössz, szeretni fogod és minden nap írni fogsz, meglátod:)

Srí 2008.09.05. 00:07:24

És még valami fontos: gyönyörű a blogod ruhája. Csodás az az erdőrészlet ott fent:) Nagyon szép az egész.

Srí 2008.09.05. 01:14:24

Beírtam a kedvenceimhez a blogodat, és nem akar megnyílni, bármit csinálok. Mi lehet a gond? Próbáld majd te is megnyitni pls, hátha rájössz. Köszi.

Pilgrim 2008.09.05. 09:34:19

Köszönöm a bíztató szavakat, Srí! Igyekszem majd megfelelni az "elvárásoknak". :)

Én meg tudom nyitni nálad is a blogot, de lehet, hogy azóta már te is.

Srí 2008.09.05. 19:24:00

Igen, én is, tegnap volt vele gond aztán valahogy magától megoldódott:)

szpal 2008.09.23. 09:55:33

Nekem nem tetszett ez a bevezető, lehetett volna egy kicsit macsósabb. Meg egyáltalán, ezek a témák? Semmi foci, semmi forma-1,ilyesmik... No mindegy, nem lehet mindenki ilyen főmájer. További jó blogolást. Tudok egy rétet sok szép szines virággal, hehehe, meg egypár édicsini kis butikot a belvárosban : -)

Pilgrim 2008.09.23. 10:16:39

Nem kell, hogy mindenkinek elnyerje tetszését, nem is ezért írtam, sőt... Az, hogy a kedvenc belvárosi butikjaid hogy jönnek ide, inkább nem is akarom érteni, még a végén...

Forma 1-et nem szeretem, a fociban meg több mint 15 évet töltöttem, annyi bőven elég volt a magyar viszonyokból való kiábránduláshoz.

Esetleg még valami "macsós" ötlet az ajánlottak helyett?
süti beállítások módosítása