HTML

Úton - hazafelé...

“Nem az a boldog, akit a tömeg annak nevez, akihez özönlik a pénz; hanem az, aki minden javát a lelkében hordozza, szálegyenesen kimagaslik, eltapossa a bizonytalanságot, senkivel sem cserélne sorsot, embernek egyedül emberi oldalát értékeli. A természetet fogadja el tanítójául, az ő törvényei szerint formálódik, és úgy él, ahogy a természet előírta: biztos ítéletű, rendületlen, rettenthetetlen; megmozdíthatja valamilyen erő, de fel nem kavarhatja. Ha a sors hatalmas erővel a lehető legártalamasabb dárdáját röpíti felé, eltalálja ugyan, de nem sebzi meg.” (Seneca)

Friss topikok

Bejegyzések

2008.11.04. 01:20 Pilgrim

Költői kérdés

Olvasgattam este a híreket, sőt még odáig is elmerészkedtem, hogy szabad félórámban végiglőttem a távkapcsolóval az esti tévéhíradókat, amit nem sűrűn teszek meg. Természetesen a dunaszerdahelyi magyarverés mellett a nagycsécsi gyilkosság volt mindenhol a fő téma. Bennem főleg az utóbbival kapcsolatban merült fel kérdés. Rögtön feltűnt ugyanis, hogy szinte mindenhol kiemelik az áldozatok "roma", illetve pl. a TV2 szerint "cigány" voltát. Az OCÖ, Horváth Aladár, Mohácsi Viktória és a többiek, akik általában nem szokták elfelejteni leszögezni a "tényt", hogy Magyarországon romaüldözés folyik, most is siettek kinyilatkoztatni, hogy itt, Nagycsécsen kéremszépen rasszista támadás történhetett. Felmerül a kérdés, hogy most a médiának miért volt oly fontos kiemelni az áldozatok származását? Illetve ha más esetben az elkövetők cigányok/romák, miért igyekeznek ezt elhallgatni, sőt ha van, aki mégis kimondja ezt, azzal szemben tiltakozni? Másrészt amennyiben rasszista támadást sejtetnek, azt is tudtunkra akarják hozni, hogy nyilvánvalóan szerintük az elkövetők magyar emberek voltak, sőt a "fasisztaféléből valók"... Harmadrészt szerintem meg kellene várni a nyomozás végeredményét, mert a túl sietős rasszistázás sohasem volt megalapozott a XXI. századi történelemben. Fontos kérdés: mikor számít az, hogy ki milyen származású? Mert a tények azt mutatják, hogy számít, ugyanis az érintettek beszélnek róla. Ha előnyt lehet kovácsolni belőle, esetleg elméleteket lehet vele alátámasztani, nyíltan vállalható, ha hátrány jelentkezik emiatt, titkolandó? Hol itt a következetesség és az igazság?

9 komment

Címkék: média roma nagycsécs


A bejegyzés trackback címe:

https://hazauton.blog.hu/api/trackback/id/tr19748621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.04. 12:42:15

Murphy törvénye alapján a tettes cigány lesz - akárcsak anno Ártatlan Józsika esetében...

Pilgrim 2008.11.05. 12:40:37

Előbb-utóbb ki fog derülni. Bár nincsenek illúzióim olyan országban, ahol a "drogkertészek", akikre 5-7 év fegyház vár, kisétálhatnak a tárgyalóteremből a nagyvilágba...

ekkerjoz 2008.11.05. 16:59:33

A médiának érdeke folyamatosan cigányozni, mert mindenki felkapja a fejét a szóra, és máris el lehet adni a reklámokat.
A mónika és győzőke só is azért a legnézettebb, mert sűrűn szerepelnek benne cigányok.
A konkrét ügyhöz csak annyit tennék, tökmindegy ki lőtt, kire lőtt, a gond az, hogy még nincs lecsukva.
De majd a tízmilliós jutalom miatt lebukik.

mdorka 2008.11.06. 06:38:56

Valamit találsz nálam,te kaptad a labdát most, remélem nem haragszol érte. :-)

Pilgrim 2008.11.06. 11:52:29

Nem haragszom,
gondolkozom. :)

Pilgrim 2008.11.06. 12:03:02

Érdekes dolog az, amit mondasz, Joz. Mert a mónikasót és az ehhez hasonló délutáni "műsorokat" rengetegen nézik. Persze arra is gondoltam, hogy azért szerepelnek ezekben cigányok leginkább, mert a kereskedelmi csatornák így próbálják a maguk módján köztudatban tartani a cigány-magyar kérdést, illetve a másik oldala az, hogy a normálisabb értelmi képességekkel bíró ember már rájött, hogy nem éri meg a 10 perc bohóckodás és megalázás azért, hogy "benne legyen a tévében". De vannak, akik ettől már a saját kis környezetükben tévésztárrá válhatnak.

A lényegen mit sem változtat, tényleg az a fontos, hogy származásra tekintet nélkül elkapják az elkövetőket.

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2008.11.06. 12:48:54

mortimer kiszabadult...
ott is, már egész jól ráépült a hazai megélhetési politikusbanda a rasszista szálra, mégis bukott az egész

a tetteseket meg meg fogják találni. van tízmillió -x gyanúsított.

Gildor Inglorion · http://gildorblog.blogspot.com 2008.11.06. 12:49:41

amúgy a családot sajnálom. úgy tűnik, az volt a bűnük, hogy rossz helyen laktak, félreeső helyen, egyébként tényleg nem tűntek nagyon gázosnak.

Pilgrim 2008.11.06. 17:04:44

Tetszik ez a "tízmillió - x gyanúsított" kifejezés. :)

Az a baj, hogy egyesek az általuk gyanúsítottakat máris megtalálták - egyelőre csak szavakkal.
süti beállítások módosítása